Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић примила је данас, у оквиру манифестације „Дани Тивта у Новом Саду“, председника Скупштине Општине Тиват Миљана Марковића и том приликом разговарала са њим о сарадњи два града.

Састанку у Скупштини Града Новог Сада присуствовали су и помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић и директор Туристичке организације Града Новог Сада Бранислав Кнежевић, а поред културне сарадње која се већ остварује кроз установе културе Тивта и Новог Сада, разговарало се и о заједничким активностима у области туризма, привреде, економије и другог.

– Манифестација „Дани Тивта у Новом Саду“ јесте корак у продубљивању сарадње између два града и два народа. Она представља важну карику у јачању веза на пољу културе, привреде, туризма, а разговори који су вођени ових дана са гостима из Тивта нису само прилика за размену искустава, већ и за јачање међуљудских веза два града – поручила је председница новосадске Скупштине MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Председник Скупштине Општине Тиват Миљана Марковића истакао је задовољство и захвалност за одржавање манифестације „Дани Тивта у Новом Саду“, рекавши да су овакви догађаји потврда изградње трајних пријатељстава и партнерства два града.

У оквиру поменуте манифестације претходних дана одржано је низ разговора званичника два града, као и културних садржаја. Споразум о успостављању сарадње између Новог Сада и Тивта потписан је јула прошле године и предвиђа сарадњу кроз градске и општинске управе, потом културу, туризам, спорт, заштиту животне средине, образовање и друго.