Чланови Савета за јавни ред и мир и безбедност прихватили су на данашњој седици Извештај о реализацији Програма коришћења средстава за заштиту од пожара за 2023. годину и упутили га Скупштини Града Новог Сада на разматарање.

Према наведеном Извештају, Програм је обухватао набавку ватрогасног возила – аутоцистерне са припадајућом опремом, за шта је било планирано 7 милиона динара и набавку ватрогасног возило – аутоцистерна са припадајућом опремом наставак реализације из 2022. године, за шта је било планирано 26 милиона динара. Средства за реализацију Програма обезбеђена су из буџета Града Новог Сада за 2023. гдину у укупном износу од 33 милиона динара.

Како је објашњено, на основу спроведеног поступка jавне набавке и закљученог уговора, ватрогасно возило – аутоцистерна са припадаjуhом опремом наставак реализациjе из 2022. године, испоручено je августа 202З. године, док је за набавку другог ватрогасног возила добављачу уплаћен аванс, у складу са уговором. Реализација Програма коришћења средстава за заштиту од пожара за 2023. годину износи 99,74 одсто.

На данашњој седници прихваћен је и Извештај о реализацији Програма инвестиционих активности на изградњи система за јавно узбуњивање на територији Града Новог Сада за 2023. годину, за период 1. јануар – 31. децембар 2023. године, а о оба прихваћена извештаја расправљаће одборнице и одборници на наредној седници Скупштине Града Новог Сада.