Фрушкогорски маратон, 47. по реду, одржаће се у суботу и недељу, 27. и 28. априла, најављено је на данашњој седници Организационог одбора Фрушкогорског маратона, којим је председавала председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић.

Како је речено на састанку представника институција и установа које учествују у организовању ове спортско-рекреативне манифестације, завршне припреме су у току, а старт маратона заказан је за 9 часова на Поповици. На седници Организационог одбора речено је да се очекује неколико хиљада учесника, а међу њима велики број младих.

Председница новосадске Скупштине MSc Јелена Маринковић Радомировић захвaлила се свима који су учествовали у организацији традиционалног маратона, оценивши да ова манифестација представља јединствену комбинацију природе, спорта и заједништва, пружајући учесницима незаборавно искуство кроз прелепе пејзаже Фрушке горе.

–  Јединствен изазов и истовремено прелепа аванутра на Фрушкој гори окупља људе који жуде за спојем природе, спорта и заједништва. Путем шумских стаза и фрушкогорских благих падина, маратон не само што тестира физичку издржљивост, већ и духовну снагу сваког учесника. Он је више од трке, то је путовање кроз пределе богате историјом и културом, које окупља заједницу прослављајући истрајност, издржљивост и љубав према природи – казала је Msc Јелена Мариновић Радомировић.

Председница Скупштине Града Новог Сада је додала да ће Нови Сад наставити да пружа подршку традиционалној манифестацији, једној од најстаријих такве врсте, не само код нас, него и у Европи.

На овогодишњем Фрушкогорском маратону учесницима ће бити на располагању 14 стаза различитих дужина, од којих су пет такмичарске, а девет нетакмичарског карактера.