Одбор манифестације „Антићеви дани“ одлучио је да покрене иницијативу за подизање споменика познатом песнику и уметнику Мирославу Антићу, а иницијатива ће бити предата Савету за културу и информисање Скупштине Града Новог Сада, одлучено је на данашњој седници Одбора манифестације.

На седници, којом је председавала председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић, речено је да је идеја о подизању споменика Мирославу Антићу настала 2015. године, приликом одржавања 8. манифестације “Антићеви дани“ и да је потекла од иницијатора и оснивача манифестације, али и чланова Одбор Драшка Ређепа и некадашњег председника новосадске Скупштине Зорана Вучевића. Како је речено, споменика би био уметнички израз који представља Мирослава Антића и подсећа на његово богато и драгоцено уметничко стваралаштво.

На данашњој седници Одбора „Антићевих дана“ прихваћена је и евалуација програмских активности манифестације у 2024. години, уз оцену да су овогодишњи програми и садржаји „Антићевих дана“ били веома посећени и успешни.