Седница Скупштине Града Новог Сада одржаће се сутра, 28. јуна, са почетком у 10 часова, а на предложеном Дневном реду LI седнице налази се 50 тачака. Пред одборницама и одборницима наћи ће се Предлог одлуке о завршном рачуну буџета Града Новог Сада за 2023. годину, а укупно остварена средства буџета са средствима из додатних прихода, на дан 31. децембар 2023. године, износе 44.762.839.544,02 динара, што чини 93,67% годишњег плана, док укупно извршени расходи и издаци из свих извора финансирања износе 41.658.801.549,57 динара или 87,18% годишњег плана.

Поред завршног рачуна, на седници ће се расправљати и о тачкама које се односе на рад и пословање градских предузећа и установа. Тако би на Дневном реду требало да се нађе неколико извештаја предузећа и установа за претходну годину, али и измене и допуне програма пословања и програма инвестиционих активности новосадских јавно-комуналних предузећа за ову годину. Такође, пред одборницама и одборницима ће се наћи и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о Програму уређивања грађевинског земљишта за 2024. годину, Предлог одлуке о изменама и допуни Одлуке о  Програму одржавања објеката путне привреде за 2024. годину, али и Предлог одлуке о дугорочном кредитном задуживању Града Новог Сада за прибављање земљишта.

Међу предложеним тачкама сутрашње седнице налази се и Предлог годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији Града Новог Сада за 2024. годину, Извештај о стању безбедности саобраћаја на територији Града Новог Сада за 2023. годину, као и Предлог  акционог плана за одрживу енергију и климу (SECAP), који за Град Нови Сад предвиђа низ циљева усмерених на борбу против климатских промена, прилагођавање њиховим последицама и суочавање са енергетским сиромаштвом.

На Дневном реду LI седнице налази се и неколико измена и допуна урбанистичких планова, одлуке о изради измена и допуна, као и неколико одлука о отуђењу земљишта, односно давању на коришћење непокретности у јавној својини Града Новог Сада. Одборници и одборнице одлучиваће и о додели стамбене подршке куповином стана у јавној својини Града у Улици Момчила Тапавице бб, за двочлано, трочлано и четворочлано домаћинство.

На седници ће се одлучивати и о називима за скоро 30 нових улица у Петроварадину, Сремској Каменици, Ветернику и Футогу, а међу предлозима имена су, између осталог, Милунка Савић, Љубиша Самарџић, Велимир Бата Живојиновић, Милорад Мандић Манда и други. Пред одборницама и одборницима ће се наћи и неколико кадровских решења.