Председница Скупштине Града Новог Сада Дина Вучинић присуствовала је данас свечаном пријему ђака првака у Основној школи „Јован Јовановић Змај“ у Сремској Каменици, свечаности које се одржавају у основним школама пред почетак нове школске године.

Председница градског парламента, пожелела је првацима и њиховим родитељима срећан почетак школовања, поручивши им да им Град Нови Сад жели успеха и веселих тренутака у овој новој авантури.

– Започињете једно посебно и узбудљиво путовање које ће вам донети много нових сазнања, пријатеља и незаборавних тренутака. Ову школу сам и сама похађала и за њу ме везују неке од најлепших успомена.

Као и мени, донеће вам тренутке учења, игре и смеха, све оно што године одрастања носе са собом – казала је председница новосадске Скупштине.

Она је поручила будућим ђацима да ће у школи открити свет књига, бројева, уметности, науке, али и свет заједништва, где ће научити колико је важно помагати другима и бити добар пријатељ.

– Нека вам сваки нови дан буде прилика да научите нешто ново. Будите слободни да поставите питање, да се усудите да сањате и да са радошћу долазите у школу.

Учитељи и учитељице су овде да вас подрже, помогну и воде кроз све изазове и успехе који су пред вама. Школа није само место где се уче слова и бројеви. То је место где расте и развија се ваша машта и креативност. Зато будите радознали, храбри и упорни, а сваки труд ће се на крају исплатити – истакла је председница Скупштине Града Новог Сада на данашњој приредби.

Свечани пријеми ђака првака традиционално се одржавају сваке године у основним новосадским школама, док прваци у нову школску годину крећу од понедељка, 2. септембра.