Председница Скупштине Града Новог Сада Дина Вучинић, заједно са покрајинским секретаром за привреду и туризам др Ненадом Иванишевићем и чланом Градског већа за финансије Дејаном Мандићем, угостила је данас у Новом Саду Његово Величанство краља Мсватија III од Краљевине Есватини и током посете представила инвестиције и развојне и инфраструктурне пројекте Новог Сада.

Делегација Краљевине Есватини, коју предводи Његово Величанство краљ Мсватија III, обишла је са представницима града и АП Војводине индустријске зоне Новог Сада, а председница Скупштине Града Дина Вучинић оценила је том приликом да се Нови Сад од 2012. године позиционира као кључни центар за привлачење инвестиција, „што омогућава подизање стандардa живота грађана и унапређује привредни потенцијал града.“

– Нови Сад је од тада прешао дуг пут. Град је прошао кроз период трансформације и израстао у модеран привредни, индустријски и ИТ центар, не само Србије, већ и читавог региона. Данас је Нови Сад место које привлачи водеће компаније из различитих индустрија и то није случајност – казала је Вучинић.

Председница новосадског парламента је истакла да је развој Србије резултат стратешке политике вођене на државном нивоу, под водством председника Републике Србије Александра Вучића, а да је економска модернизација и отварања Србије ка новим инвестицијама допринела стварању повољног пословног амбијента у којем Нови Сад игра важну улогу.

– Огроман допринос развоју града дао је садашњи премијер Србије Милош Вучевић, који је, као градоначелник Новог Сада од 2012. године, био кључна фигура у трансформацији нашег града.

Тај тренд наставља и садашњи градоначелник Милан Ђурић, који води град путем континуитета и даљег развоја, осигуравајући да Нови Сад настави да расте и напредује. Незапосленост је данас на рекордно ниском нивоу, а наш град је постао магнет за инвеститоре из различитих сектора, укључујући индустрију, ИТ и високотехнолошку производњу – прецизирала је председница Скупштине Града Новог Сада.

Током обиласка индустријских зона, Његово Величанство краљ Мсватија III упознат је са најважнијим инвестицијама у нашем граду у протеклих 12 година, као и да је град уложио више од 5,7 милијарди динара у инфраструктуру и опремање индустријских зона, стварајући услове за долазак бројних домаћих и страних компанија.

Ова улагања, како је објашњено, директно су допринела отварању хиљада нових радних места и унапређењу пословне климе, кроз привлачење водећих светских компанија попут Aptiv-a, Lear-a, Barry Callebaut-a, BMTS Technology-a, Continental-a, Lianbo-a, као и бројних других.

Висока делегација Краљевине Есватини на челу са Његовим Величанством краљем Мсватија III борави у Србији, а током боравка и сусрета са председником Србије Александром Вучићем, потписани су билатерални споразуми две земље.