Председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић примила је данас у градском парламенту делегацију Града Прњавора, председника Скупштине Града Прњавора Жељка Симића и потпредседника Скупштине Небојшу Тодића.

Делегација града из Републике Српске разговарала је са председницом новосадске Скупштине о могућим видовима сарадње између два града, а која отвара пут за размену искустава, идејa и пројеката за унапређење развоја локалних самоуправа и живот грађана.

Током састанка разговарано је о различитим аспектима локалне администрације, укључујући управљање јавним ресурсима, развоју инфраструктуре, као и подршци различитим областима заједнице. Поред тога, представници два града су размотрили могућност за конкретне пројекте сарадње, укључујући размену културних програма, туристичких понуда, спортских догађаја, као и развоја пословних веза између предузетника два града.

Како је оценила председница Скупштине Града Новог Сада MSc Јелена Маринковић Радомировић, „данашњи састанак послужиће као основ за будуће потенцијалне пројекте.

Председник Скупштне Града Прњавора Жељко Симић захвалио се на „пријему и прилици да се начини корак ка јачању веза два града.“

Састанку су присуствовали помоћник градоначелника Новог Сада Александар Петровић, директор Туристичке организације Града Новог Сада Бранислав Кнежевић и председник Скупштине Општине Сремски Карловци Бобан Петковић, општине која има потписан Споразум о сарадњи са Градом Прњавором.