Градска изборна комисија је на 108. седници, одржаној 24. маја 2024. године, донела Овлашћење страних посматрача и Овлашћење за преводиоца страних посматрача Канцеларије за демократске институције и људска права (ОДИХР) Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС), Мисије за посматрање избора, да прате рад органа за спровођење избора за одборнике Скупштине Града Новог Сада, расписаних за 2. јун 2024. године, односно да прате рад Градске изборне комисије Града Новог Сада и бирачких одбора.

Комисија је донела  Овлашћење домаћих посматрача Акције прогресивне Војводине да прате рад бирачких одбора за спровођење избора за одборнике Скупштине Града Новог Сада расписаних за 2. јун 2024. године и Овлашћење домаћих посматрача Центра за слободне изборе и демократију (ЦеСИД) да прате рад бирачких одбора за спровођење избора за одборнике Скупштине Града Новог Сада расписаних за 2. јун 2024. године.

На 108. седници, Градска изборна комисија Града Новог Сада је упозната са обавештењима три лица да су од стране подносиоца Изборне листе Хероји – Миша Бачулов, као предлагача проширеног састава бирачких одбора за Град Нови Сад, без њихове сагласности употребљени лични подаци који се односе на јединствени матични број, адресу и место пребивалишта, број телефона и адресе за пријем електронске поште, на основу чега су именовани у бирачке одборе.

Из наведеног разлога, сматрају да се ради о неовлашћеној употреби података о личности, те су покренули одговарајуће поступке ради заштите својих права и захтевали од Градске изборне комисије Града Новог Сада да провери да ли има још оваквих случајева.