Градска изборна комисија је на 113. седници, одржаној 29. маја 2024. године, донела Решења о измени решења о именовању чланова и заменика чланова бирачких одбора у сталном саставу на територији Града Новог Сада, као и Решења о измени решења о именовању чланова и заменика чланова бирачких одбора у проширеном саставу на територији Града Новог Сада.

На седници Градске изборне комисије донета је Одлука о давању овлашћења за доношење решења о измени решења о именовању чланова и заменика чланова бирачких одбора у сталном и проширеном саставу подентих до 29. маја 2024. године у 24 часа и решења о промени председника и заменика председника бирачких одбора у сталном саставу најкасније до отварања бирачког места ради гласања, у складу са чланом 33. став 2. Закона о локалним изборима.

Комисија је донела Решење којим се одбија приговор Удружења Крени-Промени из Београда против акта Градске изборне комисије Града Новог Сада, број: 020-8/2024-237-1-I, од 26. маја 2024. године, као неоснован.

На седници је донет Закључак о измени Информације о месту и времену за обављање примопредаје изборног материјала пре гласања између Градске изборне комисије Града Новог Сада и бирачких одбора дана 31. маја 2024. године.

Градска изборна комисија је разматрала Захтев Групе Грађана Сасвим друга прича – Град Грађанима о томе да ли је на гласачко место могуће повести кућног љубимца и указала подносиоцу захтева да у складу са чланом 58. став 3. Закона о избору народних посланика, сви објекти у којима се налазе просторије одређене као бирачка места, без обзира да ли су у јавној или приватној својини сматрају се док траје гласање објектима у јавној употреби у смислу закона који уређује кретање уз помоћ пса водича. Сходно наведеним прописима, бирачки одбор је дужан да особи која се креће уз помоћ пса водича и има одговарајућу исправу за кретање уз помоћ пса водича, омогући слободан приступ објекту у којем је бирачком место и самом бирачком месту, као објекту у јавној употреби, како је прописано Законом о кретању уз помоћ пса водича, а да позитивно-правни прописи не познају могућност довођења кућних љубимаца на бирачко место.

На 113. седници усвојен је записник са 112.  седнице Градске изборне комисије.