Чланови Савета за комуналне делатности су на данас одржаној седници већином гласова прихватили извештаје о реализацији Програма пословања новосадских јавно комуналних предузећа за 2023. годину са финансијским извештајем и то, „Новосадске топлане“, „Водовода и канализације“, „Градског зеленила“, „Тржнице“, „Лисја“, „Чистоће“, „Информатике“, „Стана“, „Зоохигијене и Ветерине Нови Сад“ као и Јавног градског саобраћајног предузећа  „Нови Сад“.

Савет је прихватио и Извештај о реализацији Програма пословања Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис“ Нови Сад за 2023. годину са Коригованим финансијским извештајем Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис“ Нови Сад за 2023. годину, затим, Извештај о реализацији Програма пословања Јавног комуналног предузећа „Пут“ Нови Сад за 2023. годину са Коригованим финансијским извештајем Јавног комуналног предузећа „Пут“ Нови Сад за 2023. годину, Информацију о степену усклађености планираних и реализованих активности из програма пословања јавних и јавно комуналних предузећа чији је оснивач Град Нови Сада за период 01. јануар – 30. јун 2024. године,    Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о изменама Програма пословања Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис“ Нови Сад за 2024. годину, Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о изменама Програма пословања ЈКП „Информатика“ Нови Сад за 2024. годину и Предлог решења о измени Решења о образовању Градског штаба за ванредне ситуације Града Новог Сада и именовању команданта, заменика команданта, начелника и чланова Градског штаба за ванредне ситуације Града Новог Сада.

На данашњој седници усвојени су предлози решења о давању сагласности на Одлуку Надзорног одбора јавно комуналних предузећа о расподели добити за 2023. годину и то за, „Новосадску топлану“, „Водовод и канализација“, „Тржницу“, „Градско зеленило“, „Лисје“, „Чистоћу“, „Зоохигијену и Ветерину Нови Сад“, „Информатику“, „Паркинг сервис“, „Пут“ и „Стан“.

Чланови Савета усвојили су извештаје о реализацији Програма инвестиционих активности и услуга из делатности јавно комуналних предузећа за период 1. јануар – 30. јун 2024. године и то за “Чистоћу“, „Водовод и канализацију“, „Лисје“, „Тржницу“, „Стан“, „Градско зеленило“ и „Зоохигијену и Ветерину Нови Сад“.

На истој седници прихваћен је Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о Програму уређивања грађевинског земљишта за 2024. годину, Предлог одлуке о изменама Одлуке о Програму финансирања одређених комуналних делатности, као делатности од локалног интереса у 2024. години, Предлог одлуке о изменама Одлуке о  Програму одржавања објеката путне привреде за 2024. годину, Предлог одлуке о изменама Одлуке о Програму коришћења средстава за заштиту од пожара за 2024. годину и Предлог одлуке о престанку  важења Одлуке о Програму инвестиционих активности Јавног комуналног предузећа „Новосадска топлана“ Нови Сад за 2024. годину.

Савет је усвојио Предлог одлуке о изменама Oдлуке о Прoгрaму инвестиционих активности на изградњи регионалног центра за управљање отпадом у 2024. години, као и  предлоге одлука о изменама Одлуке инвестиционих активности јавно комуналних предузећа  за 2024. годину и то, „Водовода и канализације“, „Чистоће“, „Градског зеленила“, „Тржнице“, „Лисја“, „Стана“, „Зоохигијене и Ветерине Нови Сад“ и Јавног градског саобраћајног предузећа „Нови Сад“.

 Већином гласова прихваћени су и предлози решења о давању сагласности на Одлуку о изменама Програма пословања јавно комуналних предузећа за 2024. годину и то, „Новосадске топлане“, „Водовода и канализације“, „Чистоће“, „Градског зеленила“, „Тржнице“, „Лисја“, „Стана“, „Зоохигијене и Ветерине Нови Сад“, „ Пута“, „Регионалног центра за управљање отпадом“ и Јавног градског саобраћајног предузећа „Нови Сад“.

О приваћеним предлозима и извештајима расправљаће одборници на седници Скупштине заказаној за 27. септембар.