Инклузивни мешовити хор „Исон“, професор специјалиста за област методике наставе књижевности и српског језика Мирјана Грдинић и професор српског језика и књижевности Сања Лаловић добитници су овогодишње Октобарске награде, док је Новембарска повеља за 2024. припала Факултету спорта и физичког васпитања и Д.О.О. за новинско-издавачку делатност „Magyar Szó“ Lapkiadó KFT, одлучено је на данашњој свечаној седници Скупштине Града Новог Сада.

Инклузивном мешовитом хору „Исон“ Октобарска награда је додељена за изузетна остварења у музичко-сценском стваралаштву и тон коjи подстиче заjедништво и jеднакост у хармониjи културе, традициjе и образовања. Професорки специјалисти за област методике наставе књижевности и српског језика Мирјани Грдинић Октобарска награда додељена је за писану реч и висок степен стручности, методичке и педагошке обучености за рад, коjи ћe остати траjно уткани у наслеђе књижевности и српског jезика.

Октобарска награда припала је професорки српског језика и књижевности Сањи Лаловић за изузетно остварење постигнуто у области просвете, коjим се негуjе српски jезик и књижевност и подстиче виши ниво образовања и васпитања ученика, као и културно и историjско представљање традициjе за очување српске државности.

Новембарска повеља за 2024. годину додељена је Факултету спорта и физичког васпитања Нови Сад за изузетне резултате остварене током 50 година рада у образовању академског, научног и стручног кадра и изградњу будућности за знања, вештине и вредности у области физичког васпитања и спорта. Д.О.О. за новинско-издавачку делатност „Magyar Szó“ Lapkiadó KFT Новембарска повеља додељена је за изузетне резултате остварене током 80 година рада у новинско-издавачкоj делатности,

на очувању културног идентитета воjвођанских Мађара и медиjске разноликости, у циљу jачања заjедништва свих грађана.

Октобарска награда додељује се поводом обележавања 23. октобра, Дана ослобођења Новог Сада у Другом светском рату, док се Новембарска повеља додељује поводом обележавања 9. новембра 1918. године, дана када је српска војска ослободила Нови Сад и 25. новембра 1918. године, дана када је Велика Народна Скупштина Срба, Буњеваца и других Словена Баната, Бачке и Барање, донела Одлуку о присаједињењу Војводине Краљевини Србији. Висока градска признања биће уручена овогодишњим лауреатима на свечаности у Градској кући.