Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић отворио је данас на градској плажи “Штранд” 10. Међународни турнир у рукомету на песку “Нови Сад 2016”. На јубиларном турниру учествују мушке и женке екипе из Италије, Хрватске, Русије, Румуније и Србије, а по први пут се организује турнир у рукомету на песку и за млађе категорије.

25-06-16-1

Отварајући турнир, председник Скупштине града Здравко Јелушић истакао је да је још од античких времена, спорт зближавао људе, “чинио их хуманијим, здравијим и бољим”.

– Данас, када сам са вама на овом терену, не могу да се не вратим у време моје младости и помало са сетом, сећам се тог времена када сам тренирао кошарку и имао снове да будем најбоље крило репрезентације тадашњих олимпијских и европских првака у кошарци. Нисам досањаo те снове, али сам зато, поносан на овај тренутак данас, што могу да поздравим Вас који сте досањали своје снове играјући на овом јубиларном 10. турниру, за репрезентације својих држава – поручио је председник новосадског парламента учесницима и учесницама турнира.

Гостима из иностранства, Јелушић је пожелео да “наш град Нови Сад, нашу земљу Србију, памте само по лепом, без обзира на резултате које остварите”, док је домаћим рукометашима и рукометашицама пожелео да нас обрадују резултатом за памћење.

– Драги спортисти, поштовани организатори, још једном Вам се захваљујем што сте ми учинили част да могу да прогласим овај турнир отвореним – подвукао је председник Скупштине Града Новог Сада.

25-06-16-2

Добродошлицу учесницима и учесницама пожелили су и промотери турнира, некадашња репрезентативка Србије у рукомету Јелена Ерић Ракоњац и Момир Илић, бивши капитен рукометне репрезентације Србије.

Десети Међународни турнир у рукомету на песку одржава се од четвртка, 23. јуна до недеље 26. јуна, када су на програму полуфиналне и финалне утакмице.