Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић примили су ученике новосадских основних и средњих школа који су освојили награде на републичким и међународним такмичењима прошле школске године.

Ученици који остварују изузетне резултате у Новом Саду награђују се већ годинама уназад, а почев од школске 2014/15. године, односно од доношења Одлуке о Видовданској награди, ученицима се додељују Видовданске награде, у виду похвалнице и новчаног износа. Похвалнице су ученицима на платоу испред сата на Петроварадинској тврђави уручили градоначелник и председник Скупштине града.

29-06-16-4

– Традиционално око Видовдана имам част да се дружим са најбољим ђацима Новог Сада који су наш највећи потенцијал и охрабрују нас да верујемо у боље сутра. Желим да им у име Града Новог Сада кажем хвала и да им поручим да воле и чувају Нови Сад, град најбољих људи, јер будућност зависи од сваког од нас. Ове године је награђено око 586 ђака, за шта је Град из буџета издвојио осам милиона динара. То је симболичан начин да их подстакнемо да буду што бољи и да на најбољи начин представе себе, своје школе, свој град и државу – нагласио је градоначелник Милош Вучевић и пожелео ученицима да наставе да нижу успехе, али и да се одморе и уживају на распусту.

Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић изјавио је да награђивани ученици представљају есенцију интелектуалног потенцијала Новог Сада, а да Град на овај начин жели да им покаже да вреди бити добар.

29-06-16-3

– Данас се искрено осећам јако важним. Наравно, не толико колико треба да се осећају сама деца, која су награде заслужила, њихови васпитачи и њихови родитељи. Морамо да знамо да је ово есенција интелектуалног потенцијала овог града и земље Србије. Зато се надам да ће нашој деци ово бити звезда водиља да вреди бити добар, да се вреди показати и трудити, да би сви ишли напред у овој држави и овом граду – поручио је председник градске Скупштине.

У име новосадских школа присутнима на пријему обратио се директор Гимназије “Јован Јовановић Змај” Радивој Стојковић који се захвалио Граду на подршци, оценивши да талентоване младе људе треба подржавати и са њима појачано радити.