Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, поводом обележавања 7. јула, Дана устанка народа Србије, положио је данас цвеће на спомен обележје на Новом гробљу и на споменик палим борцима на Ченеју.

– Данас, на овом месту које симболизује борбу у Другом светском рату, морамо да будемо импресионирани шта су све људи спремни да учине да би владала правда. Они су били спремни да дају оно највредније што имају, а то је живот против фашизма у борби за правду. То је завет за нас да будемо храбри као наши преци, али и да учимо нашу децу да славе живот, као и да бране слободу – поручио је председник Скупштине Града Новог Сада.

07-07-16

Поред председника новосадског парламента, цвеће на споменик на Новом гробљу и спомен обележје на Ченеју положили су представници Војске Србије, потом делегација градске организације СУБНОР-а и представници Резервних војних старешина, а председник Градске организације СУБНОР-а Милан Вукилић изразио је захвалност борцима који су дали животе за слободу.

– Уједно, желимо да искажемо захвалност свима онима који су дали животе у свим ослободилачким ратовима. Слава им и хвала – казао је Вукилић.