Седница Скупштине Града Новог Сада одржаће се сутра, са почетком у 10 часова, а као главна тачка Дневног реда најављен је Предлог одлуке о завршном рачуну буџета Града Новог Сада за 2015. годину с Извештајем независног овлашћеног ревизора од 21. јуна 2016. године, који је, по извршеној екстерној ревизији Консолидованог завршног рачуна буџета Града Новог Сада за 2015. годину, сачинило Предузеће за ревизију рачуноводствених извештаја “Винчић” Д.О.О. из Београда.

Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић објаснио је да ће сутрашња седница бити радна седница.

– За разлику од претходне три седнице, на којима су конституисани органи Града Новог Сада, радна тела Скупштине, као и разрешени и именовани дикректори појединих градских предузећа, установа и надзорних одбора, сутрашња седница Скупштине града је претежно радна седница – прецизирао је председник новосадског парламента Здравко Јелушић.

Поред Предлога одлуке о завршном рачуна Града Новог Сада за 2015. годину, пред одборницима и одборницама ће се наћи и извештаји о реализацији прошлогодишњих програма инвестиционих активности седам градских јавно-комуналних предузећа: “Информатике”, “Зоохигијене и Ветерине”, “Водовода и канализације”, “Чистоће”, “Градског зеленила”, “Тржнице” и “Лисја”. На Дневном реду седнице налазе се и извештаји о раду и пословању појединих градских здравствених установа за прошлу годину, и то Дома здравља, Апотеке Нови Сад, Завода за хитну медицинску помоћ, Завода за здравствену заштиту радника и Завода за здравствену заштиту студената, али и друге тачке.

Председник градског парламента Здравко Јелушић казао је да постоји могућност одржавања још једне седнице Скупштине током јула.

– За сутра је сазван састанак председника одборничких група, како би се усагласили с одржавањем још једне седнице Скупштине током јула и надам се да ћемо у томе успети. Због паузе у скупштинским заседањима услед одржавања избора, имамо доста да радимо и верујем да су одборници довољно одговорни и да су спремни да се одржи још једна седница Скупштине града – истакао је председник Скупштине града.

Сутрашња седница Скупштине Града Новог Сада одржаће се у Великој сали, са почетком у 10 часова.