Сутрашњом седницом Скупштине Града Новог Сада завршава се један циклус интензивног рада новосадског парламента, који се огледа у одржавању пет седница у месец дана, оценио је данас рад Скупштине у новом сазиву председник градског парламента Здравко Јелушић. Председник Скупштине Града Новог Сада уједно је најавио сутрашњу седницу, која почиње у 10 часова и на којој ће се, уколико не стигну допуне по хитном поступку, на Дневном реду наћи 89 тачака.

– У том циклусу интензивног рада, рачунајући и сутрашњу седницу, кроз Скупштину је прошло више од 200 аката, врло битних да би град функционисао – казао је Јелушић.

Он се захвалио одборницима опозиције што су пристали да раде у јулу, без обзира што је Пословником о раду Скупштине дефинисано да се у јулу и август не одржавају седнице парламента.

– Заједно са одборницима позиције, прихватили су да радимо у интересу грађана Новог Сада – закључио је председник Скуштине града.

Најављујући сутрашњу седницу, Јелушић је као најинтересантније тачке истакао Извештаја о извршењу буџета Града Новог Сада у периоду од 1. јануара до 30. јуна 2016. године, као и Предлог одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Града Новог Сада за 2016. годину.

Поред ових, на Дневном реду сутрашње седнице наћи ће се Предлог одлуке о изменама Одлуке о Програму уређивању грађевинског земљишта за 2016. годину, потом Предлог одлуке о изменама Одлуке о Програму одржавања објеката путне привреде за 2016, као и предлози одлука који се односе на рад и организовање јавних и јавно-комуналних предузећа, те друге тачке.

Говорећи о раду Скупштине након летње паузе, председник градског парламента истакао је да ће се динамика рад наставити и на јесен.

– Сигурно је да ћемо и у јесењим заседањима наставити интензиван рад, а очекујемо да прва седница јесењег заседања буде у првих десет дана септембра – најавио је председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић.