Седница Скупштине Града Новог Сада заказана је за петак, 2. септембра, са почетком у 10 часова, а на дневном реду VI седнице наћи ће се 30-ак тачака, најавио је на данашњој конференцији за новинаре председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић. Како је објаснио председник градског парламента, након летње паузе наставља се рад Скупштине.

– Најавили смо да ће се интезиван рад Скупштине наставити на пред јесен и већ 2. септембра имамо прву седницу Скупштине града након летње паузе, јер не желимо да Скупштина буде кочница развоју града, пословању комуналних предузећа и других градских установа и институција – поручио је Јелушић.

Као централну тачку дневног реда, председник Скупштине је истакао Стратегију културног развоја Града Новог Сада за период 2016-2026. године.

31-08-16

– Можемо да се похвалимо да смо један од првих градова у Србији који доноси Стратегију културног развоја Града и верујем да ћемо кроз ову Стратегију подићи квалитет живота у Новом Саду у будућности – подвукао је председник новосадске Скупштине.

Поред поменуте Стратегије, на дневном реду наћи ће се и предлози урбанистичких планова, како планова детаљне регулације, тако и једна измена плана генералне регулације, што је оцењено као потврда значајнијег замаха грађевине као једне привредне гране града.

– На дневном реду ће бити и потврде одлука Надзорних одбора јавних и јавно-комуналних предузећа о расподели добити предузећа, од чега се половина добити враћа Граду, а половина се усмерава на даље инвестиције у предузећима – закључио је Јелушић.

Седница Скупштине Града Новог Сада одржаће се у петак, 2. септембра, са почетком у 10 часова.