Током школске 2015/2016. године Полицијска управа Нови Сада извела је девет акција “Школарац”, и свака од акција трајала је по три дана, речено је на данашњој седници Координационог тела за борбу против насиља у основним и средњим школама на територији Града Новог Сада. На данашњој седници, члановима Координационог тела представљен је извештај о реализацији акције “Школарац” за протеклу школску годину, а током представљања резултата је речено да је током девет акција евидентирано 128 прекршаја и 108 кривичних дела. Како је речено, акције ће се наставити и у овој школској години, а чланови Координационог тела ће и убудуће подржавати акције Полицијске управе Нови Сад.

На данашњој седници договорено је да се у наредном периоду организује едукација представника ученичких парламената основних и средњих школа, као и представника Савета родитеља основних и средњих школа на теме вршњачко насиље укључујући електронско насиљe, психоактивне супстанце и трговина људима. Због тога је Координационо тело задужило директоре основних и средњих школа да до 20. септембра доставе Градској управи за образовање податке о предстваницима ученичких парламената и Савета родитеља који ће учестововати у едукацији.

На седници је представљен и извештај о позивима СОС телефона 065/505-2136, који је Координационо тело увело ради пријављивања вршњачког насиља, а упућен је и апел ученицима и родитељима, као и свима онима који имају сазнања о вршњачком насиљу, да их пријаве на поменути СОС телефон.