Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, током одржавања “Diplomacy Day” на Новосадском сајму, разговарао је данас с амбасадорима иностраних земаља и представницима дипломатских мисија о манифестацијама које Сајам организује. Сусрет са високим званицама организовао је Новосадски сајам, како би им директор ове установе мр Слободан Цветковић презентовао привредни значај Сајма, а председник новосадске Скупштине поздравио је учеснике у име градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, као и у име свих Новосађана.

29-09-16-1 – Ми Новосађани, као локал патриоте, волимо да се хвалимо чињеницом да је Новосадски сајам најстарија сајамска институција у Србији. Много је људи из ово земље, а и из иностранства, који су свој, често једини долазак у Нови Сад везивали за сајамске приредбе – поручио је Јелушић, додавши да је “Новосадски сајам кроз векове постао институција нераскидиво везана за овај град”.

29-09-16-2

Он се захвалим и организаторима скупа што су омогућили сусрет са представницима страних земаља, јер се тиме истовремено шири позитивна слике о Новом Саду.

Поред упознавања са радом Новосадског сајма, руководство сајма предочило је гостима и бенефите које имају земља партнера и земља пријатеља најзначајнијих сајамских манифестација.