Директор онколошке болнице Тенон у Паризу, интерниста онколог професор др Жан Пјер Лоц изабран је за почасног грађанина Града Новог Сада, одлучено је на данашњој, свечаној седници Скупштине града. На истој седници, Октобарска награда додељена је Музичкој омладини Новог Сада, Удружењу пензионера Града Новог Сада и новинару Ненаду Ћаћићу, док је Новембарска повеља припала директору Гимназије “Јован Јовановић Змај” др Радивоју П. Стојковићу и мајстору Лукачи Лајошу.

Проглашењем за почасног грађанина, Град Нови Сад изражава своју захвалност и признање проф. др Жан Пјер Лоцу за дугогодишњу едукацију наших лекара онколога, допринос примени аутологне трансплантације периферне матичне ћелије, вршење бесплатних прегледа и консултација, донирања најсавременијих лекова и помагала онколошким болесницима и учвршћивање пријатељских односа између Новог Сада и Париза, односно Србије и Француске.

Музичкој омладини Новог Сада Октобарска награда додељена је за пола века неговања и промовисања квалитетних музичких садржаја организовањем “Новосадских музичких свечаности” и бројних музичко-сценских манифестација које афирмишу дела и ствараоце трајних вредности и Град Нови Сад.

Удружењу пензионера Града Новог Сада Октобарска награда припала је за 70 година социјално-хуманитарног и волонтерског рада на побољшању економског, социјалног и друштвеног положаја наших најстаријих суграђана.

Новинар Ненад Ћаћић високо градско признање добио је за објективно и професионално новинарско извештавање и промоцију вредности Новог Сада и најзначајнијих манифестација, фестивала и приредби.

Директор Гимназије “Јован Јовановић Змај” др Радивоје П. Стојковић заслужио је Новембарску повељу за дугогодишњи успешан рад којим је афирмисао квалитетан просветни кадар и посвећеност ученика стицању највиших знања и освајању домаћих и међународних признања чиме је настављено неговање традиције Гимназије “Јован Јовановић Змај” у Новом Саду.

Овогодишња Новемабрска повеља додељена је и мајстору Лукачи Лајошу за вишедеценијску посвећеност и предани волонторски рад на одржавању сата на Петроварадинској тврђави, једног од симбола Новог Сада.

Награде ће овогодишњим лауреатима бити додељене на свечаности у Градској кући, 23. октобра.

На данашњој седници Скупштине града потврђени су мандати одборнику Синишу Адамовићу, с изборне листе “Ивица Дачић – Социјалистичка партија Србије (СПС), Јединствена Србија (ЈС) – Драган Марковић Палма”, и Ивани Вујасин, с изборне листе “Зелена странка”, а претходно су на одборничка места оставке поднели Раде Басте и Слободан Ј. Цветковић.