Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и председник Скупштине града Новог Сада Здравко Јелушић, поводом 23. октобра, Дана ослобођења Новог Сада, положили су данас венце на Спомен гробљу и на споменик Новосадском партизанском одреду на Ченеју. Поред градоначелника Новог Сада и председника Скупштине града, венце су положили представници Војске Србије, чланови Градског одбора СУБНОР-а и делегација Резервних војних старешина.

– Честитам свим грађанима Новог Сада 23. октобар, Дан ослобођења града у Другом светском рату. Тај датум уписан је златним словима у историју нашег града и на њега смо поносни. Нови Сад је, као град-херој, доживео заиста велика страдања током Другог светског рата и зато се са дубоким уважавањем сећамо свих ослободилаца, а посебно се поклањамо сенима оних који су платили највишом ценом, својим животом, оно што ми данас имамо, а то је слобода. Град Нови Сад поносно чува традицију и негује своју историју, јасно опредељен ка будућности – рекао је градоначелник Милош Вучевић.

Дан ослобођења Новог Сада у Другом светском рату обележава се сваке године и то поводом 23. октобра 1944. године, када су борци Новосадског партизанског одреда ослободили Нови Сад, а из њега се повукле последње фашистичке окупационе трупе.