Свечана академија у организацији Градског одбора СУБНОР-а, а поводом 23. октобра, Дана ослобођења Новог Сада у Другом светском рату, одржана је данас у Дому војске. На Свечаној академији присутнима се обратио председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, истакавши да “23. октобaр за Нови Сад не представља само датум, већ камен међаш од ког се рачуна слобода у којој 72 године уживају генерације”.

– За ту слободу многи су морали дати живот и сигуран сам да ћемо се заувек сећати оних који су нам омогућили да живимо у слободи – поручио је председник Скупштине града Здравко Јелушић.

Он је додао да се увек морамо сетити колико је важно бити посвећен одбрани онога што је за све људе најважније, а то је одбрана слободе.

– Они који су дали своје животе да слобода буде не само у Новом Саду, већ и у целој Србији и Европи, нису то учинили узалуд. После ослобађања дошле су генерације које су овај град створиле онаквим каквим он данас јесте, генерације које су овом граду дале много – истакао је Јелушић, честитајући Новосађанима и Новосађанкама 23. октобар Дан ослобођења Новог Сада.

Свечана академија одржана је у оквиру прославе Дана ослобођења Новог Сада у Другом светском рату, а у организацији Градског одобра СУБНОР-а.