Дебата о Нацрту закона о Агенцији за борбу против корупције, која треба да допринесе усвајању што квалитетнијих решења у процесу припреме коначног законског текста, одржана је данас у Скупштини Града Новог Сада. Учеснике данашњег скупа поздравио је председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, захваливши им се што су одабрали Скупштину града за место одржавања дебате.

– Желимо да постигнемо да на карти Европе не будемо сива зона када је у питању корупција, већ да покажемо да смо земља с великим напретком. Зато је и данашњи скуп, посвећен овој теми, прави начин да се изнесу примедбе на све оно што убудуће може потенцијално да отежа рад. Надам се да ће дебате бити урађене на прави начин, како би с поносом могли да кажемо да смо по питању елиминације степена корупције међу првима у Европи – поручио је председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић.

Заменик директора Агенције за борбу против корупције Владан Јоксимовић истакао је да Нацрт закона о Агенцији за борбу против корупције садржи низ новина које унапређују постојећи законски оквир. Он је, пак, додао да се Агенција у свом мишљењу, које је дала током јавне расправе, осврнула и на неколико питања о којима није постигнута сагласност на радној групи.

– Надам се да ћемо после дебата текст Нацрт додатно дотерати с Министарством правде и усагласити с примедбама које ће бити изнете на све три дебате – истакао је Јоксимовић.

Дебате о Нацрту закона о Агенцији за борбу против корупције, поред Новог Сада, организоване су у Београду и Нишу.