Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић присуствовао је вечерас Свечаној академији у Крању, свечаности поводом 3. децембра,  Дана словеначког града. Током дводневне посете, уприличене поводом важног датума за Крањ, председник новосадског парламента састао се са градоначелником Крања Боштјаном Триларом и његовим замеником Борисом Веховцем, а тема разговора односила се на унапређење досадашње сарадње два града. Том приликом градоначелник Трилар пожелео је председнику Скупштине Здравку Јелушићу срдачну добродошлицу, захваливши му се на званичној посети, али и на досадашњој сарадњи институција и установа два града.

02-12-16

Током боравка у Крању, председник Скупштине града посетио је и градску библиотеку словеначког града, једну од најсавременијих и најмодернијих библиотека у Европи. Градска билбиотека Крања у потпуности је аутоматизована, опремљена најсавременијим лифтовима за узимање и самоодлагање књига, часописа и друге библиотекачке грађе, с изолованим звучним фотељама, просторијама и собама за учење, слушање и гледање видео материјала. Поред библиотеке, председник Скупштине посетио је и Горењски музеј у Крању, како би се упознао са радом и ове установа културе.

Град Нови Сад и Крањ имају дугогодишњи партнерски однос, а сарадња се пре свега одвија у областима културе и образовања. Такође, међусобне посете званичних представника два града традиционално се уприличе 3. децембра, Дана општине Крањ, односно 1. фебруара, Дана Града Новог Сада.