Конгресни центар “Мастер” Новосадског сајма обележио је вечерас десет година рада, а прослава јубилеја уприличена је уз подршку Конгресног бироа Србије. Свечаности је присуствовао и председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, који је присутне поздравио у име градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, као и у име свих Новосађана. Он је поручио да је постојање Конгресног центра “Мастер” од изузетног значаја за привредни развој Новог Сада.21-12-2016-1

– Туризам је за време највеће економске кризе, била привредна грана која практично није имала пад. А конгресни туризам јесте есенција туризма, зато што секундарне вредности које доноси конгресни туризам јесте нешто што је јако битно за нашу државу и наш град – поручио је председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић.

Покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић истакао је да су представљени импозантни резултати Новосадског сајма, не само кроз директну добит и приходе, већ и кроз секундарне ефекте, које кроз конгресни туризам Новосадски сајам доноси Покрајини и Новом Саду.

Како је наведено на свечаности, годишње се у “Мастер” центру организује више од 200 догађаја, које посети више од 40.000 људи. Генерални директор Новосадског сајма мр Слободан Цветковић истакао је да је сајам ове године остварио приход од 384 милиона динара и са сајамске и са конгресне делтаности.21-12-2016-2

– Ако узмемо мултипликатор Међународног удружења сајмова, који износи од седам до 15 пута, дошли би до суме од 4,6 милијарде динара, колико се индиректно, кроз хотелске капацитете, угоститељство и све друге пратеће делатности које гравитирају ка овом сегменту, оствари – објаснио је Цветковић.

На свечаном јубилеју додељену су плакате когресним амбасадорима, као и захвалнице, која је за Град Нови Сад и успешну сарадњу те допринос развоју когресне делатности, уручена председнику Скупштине града.