Светосавском академијом, вечерас је у Техничкој школи “Милева Марић Ајнштајн”, обележена школска слава. Светосавској академији присуствовао је  председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, који је ђацима поручио да Свети Сава, човек који је за свог живота постао стуб народа, али и звезда водиља свом народу кроз векове страдања и патњи, заслужује да никад не буде заборављен.26-01-17-1

– Било је много покушаја да се светлост Светог Саве угаси спаљивањем земних остатака, забрањивањем његовог помена, али је тим чињењем та светлост била још јача. Зато сви Срби имају задатак да уче своју децу ко су и зашто су. Народи нестају ако не познају своју традицију и великане. Младост то носи кроз векове, зато и овај, вечерашњи догађај јесте начин да се светлост носи даље – казао је председник Скупштине града Здравко Јелушић.

Светосавска академија централна је прослава новосадских школа, а вечерас је окупила велики број званица, црквених великодостојника и просветних радника.26-01-17-2

Директор Техничке школе “Милева Марић Ајнштајн” Станко Матић пожелео је добродошлицу званицама, подсетивши на највеће вредности светосавља.

– Ово је прилика да оснажимо душу и окрепимо је ванвременским простором- Живот Светог Саве био је практиковање вере и знања, а уз помоћ љубави, градио је и стварао оставштину – истакао је Матић.