Комисији за представке и предлоге данас су се обратили представници групе грађана из центра града са примедбама на непоштовање градске одлуке о радном времену локала и кафића. Највише притужби имају на буку која допире из кафића у Улици Лазе Телечког, а према њиховим речима сви кафићи у тој улици крше одлуку о радном времену. Иако су се већ обраћали и полицији и надлежним градским институцијама, њихов проблем и даље траје, па су замолили чланице и чланове Комисије да им помогну у решавању овог проблема.

Удружење учесника оружаних сукоба на простору бивше Југославије предложило је да се споменик посвећен жртвама рата на платоу код СПЕНС-а поправи и да се поред њега постави спомен-плоча са именима и презименима погинулих Новосађана у оружаним сукобима током деведесетих.

На њихову претходно поднету представку да се за ратне ветеране и супруге преминулих ратних ветерана одобри добијање годишње карте за све градске и приградске линије Јавног градског саобраћајног предузећа „Нови Сад“ као и да им се одобри попуст код плаћања рачуна обједињене наплате у висини од 30% од укупног месечног задужења, из Градске управе за социјалну и дечију заштиту одговорено је да су утврђени критеријуми за ослобађање дела обавезе плаћања комуналних производа и услуга и да ратни ветерани не спадају у категорије које остварују та права.

Завод за заштиту споменика културе упутио је одговор Комисији на поднету представку Друштва за русински језик „Микола Кочиш“ о ослобађању од накнаде плаћања за спомен-гробна места. У допису се наводи да су Одлуком Скупштине Града Новог Сада из 1993. године, гробна места Мирослава Антића и Миколе Кочиша, као и укупно још 300 гробних места, утврђена као места за спомен-гробна места. У Одлуци је наведено и да се средства за уређивање и одржавање спомен гробних места обезбеђују у Друштвеном фонду за грађевинско земљиште на основу годишњих програма ЈКП „Лисје“ и путем донаторства. У Заводу за заштиту споменика културе сматрају да су уврштавање гробних места Мирослава Антића и Миколе Кочиша у спомен-гробна места, довољан основ за ослобађање накнаде плаћања одржавања гробних места.