Поводом обележавања 24. марта, Дана сећања на погинуле у НАТО бомбардовању у касарни Југовићево одржан је комеморативни скуп јединица из гарнизона Нови Сад.24-03-17-4 Поред гарнизона Нови Сад, венце на спомен обележје положиле су делегације Града Новог Сада, Покрајинске владе, Скупштине АП Војводине, Јужно-бачког управног округа, Завода за заштиту споменика културе Града Новог Сада, ОРВС-а Града Новог Сада, СУБНОР-а Нови Сад, удружења Ратних ветерана и Војних пензионера као и породица погинулих припадника Војске Србије.

– Нови Сад памти тешких 78 дана и сећа се свих жртава, наших суграђана и наших сународника. Сећамо се и свих припадника Војске и Полиције, сећамо се и жалимо за цивилним жртвама, за 79 деце која су погинула у акцији, коју је само монструозни ум могао да назове ”Милосрдни анђео”. Памтимо да смо били кажњени јер смо бранили своје, а и данас трпимо последице догађаја од пре 18 година, и данас неки међу нама покушавају да нам објасне да смо то заслужили и да треба да се стидимо што смо бранили своју државу. Али Србија се мења и чини све да се такве ствари никада не понове. Данас у Новом Саду поправљамо старе и градимо нове мостове, Република, Покрајина и Град граде нову зграду јавног сервиса, чије рушење је било последица кажњавања медија у Србији. Имамо нову снагу у Србији и неопходно је да је чувамо, а то чинимо сећајући се оних који су нам то омогућили – нагласио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, који је заједно са председником Скупштине Града Новог Сада Здравком Јелушићем положио венац на спомен обележје.24-03-17-5

Бригадни генерал Жељко Петровић рекао је да погинули у НАТО бомбардовању никада неће бити заборављени.

– Докле год буде нас, и докле год их се будемо сећали, њихове жртве неће бити узалудне – истакао је Петровић.

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић казао је да је одавање почасти жртвама НАТО бомбардовања људска и морална обавеза свих грађана.

– Посебно на нама који се бавимо јавним-државним послом је да чинимо све да очувамо мир и стабилност и да не дозволимо да погину невини људи – закључио је Милићевић.24-03-17-6

– Током НАТО бомбардовања свако од нас је био мета. Мета су били деца, жене, стари, али и школе, мостови и наши објекти, и зато смо данас овде с јасном поруком да страдање нашег народа и разарање наше земље никада не смемо и нећемо заборавити – нагласила је потпредседница Скупштине АП Војводине Александра Ђанковић.

Током бомбардовања које je трајало 78 дана, према проценама различитих извора погинуло је између 1200 и 2500 људи, а тешко су оштећени инфраструктура, привредни објекти, школе, здравствене установе, медијске куће, споменици културе.