Све је спремно за трку 24. Новосадског полумаратона, која ће се одржати у суботу, 1. априла, са почетком у 10 часова са Трга слободе, оцењено је данас на последњој седници Организационог одбора Новосадског полумаратона, којом је председавао председник Скупштине Града Новог Сада  и председник Организационог одбора Здравко Јелушић.29-03-17-1

Како је истакнуто, 24. Новосадски полумаратон имаће и хуманитарни карактер. Наиме, Црвени крст Новог Сада и компанија за производњу ауто-делова “Lear”, у сарадњи са Новосадским полумаратоном, прикупљају средства за социјално угрожену децу чији су родитељи корисници програма Народне кухиње. Прикупљени новац, објашњено је на данашњем састанку, искористиће се како би деца могла да отпутују на одмор.

На седници је речено да се на главној, полумаратонској трци очекује више од 1100 учесника и учесница, како из Србије, тако и из иностранства. Председник Скупштине града и председник Организационог одбора Здравко Јелушић подвукао је да се за полумаратон пријавило око 90 странаца из 22 земље, али и више од 400 Новосађана и Новосађанки.

– Апелујем на наше суграђане, возаче, да имају разумевања и стрпљења због ограничења у саобраћају током трке – истакао је Јелушић.29-03-17-2

Поред полумартонске трке, у суботу, 1. априла одржаће се штафетни полумаратон, фртаљмаратон, хуманитарна трка, трчање-шетња средошколаца и старијих основаца, Полетарац трчање (шетња малишана), као и традиционална пузећа трка беба.

Траса полумаратонске трке иде од Трга слободе, Змај Јовином и Дунавском улицом, Кејом жртава рације, Булеваром цара Лазара, Београдским кејом, Улицом др Симе Милошевића, Јиричековом, Фрушкогорском, Булеваром деспота Стефана и Балзаковом улицом. Полумаратонска трка траје три часа и током трајања манифестације траса трке ће бити затворена за саобраћај.