Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић одржао је данас у амфитетару Факултета техничких наука мотивационо предавање студентима друге године Департмана за саобраћај и транспорт, а на позив директора Департмана проф. др Драгана Јовановића.30-03-17-1

Председник градске Скупштине, који је по струци дипломирани инжењер саобраћаја, одржао је презентацију о саобраћајном смеру, мотивима студирања, пракси и пословима након студирања, као и шта доноси позив саобраћајног инжењерства. С обзиром на вишедеценијско искуство у привреди, председник новосадске Скупштине причао је са студентима и о искуствима у вођењу приватних фирми, сарадњи са иностраним корпорацијама и заједничким пословима са таквим компанијама.

Једна од тема мотивационог предавања била је и како побољшати саобраћајну инфраструктуру у Новом Саду, а Јелушић је позвао студенте да дају решења, а своје идеје истакну кроз семинарске радове. Он је истакао важност анализе током писања радова, као и коришћење што више извора информација из стручне литературе.

Поред председника Скупштине, студентима се обратио и један од оснивача саобраћајног смера на Факултету техничких наука проф. др Милан Инић, коме се Јелушић захвалио, подвлачећи знање проф. др Инића, као и његов осећај за студентске захтеве.30-03-17-2

– Сваком треба мотивација. Вама треба мотивација, јер колико год вам сада било лепо, тренутно радите један од најтежих послова у животу – поручио је Јелушић студентима, алудирајући на обавезе током студирања и спремање испита.

Председник Скупштине града дотакао се и мотивације за завршетак студија, наводећи изазове које студенти треба да поставе пред себе.

На самом крају предавања, председник новосадског парламента истакао је начине на који студенти треба да разговарају са потенцијалним послодавцима и на који начин да разговарају приликом тражења посла.