Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић и шеф Канцеларије за економски развој Горан Сечујски, примили су данас у Скупштини града делегацију Асоцијације кинеских привредника у Војводини, коју је предводио председник Асоцијације Зоу Јунвеи.

Тема данашњих разговора односила се на рад Асоцијације, као и моделе сарадње српских и кинеских привредника, која би се остварила преко Асоцијације. На данашњем састанку истакнуто је да Асоцијације може да представља мост сарадње привредника две земље и да на институционалан начин може да допринесе развоју економске сарадње Србије и Кине.26-04-17-1

Поред тога, подвучено је да је Канцеларија за економски развој града отворена и доступна за сваку сарадњу и помоћ са потенцијалним инвеститорима, као и установама и институцијама, попут Асоцијације кинеских привредника у Војводини, а све у циљу привлачења инвестиција у Нови Сад, као и развоја пословног окружења у нашем граду.

– Сигуран сам да ће новосадски и војвођански политички естаблишмент подржати потенцијалне пројекте за производњу, као и заједничке наступе на тржишту. Зато је веома битно неговање контаката и повезивање српских и кинеских привредник, јер на тај потеницјлани пројекти могу да заживе – казао је председник новосадског парламента Здравко Јелушић.26-04-17-2

Председник АКПВ-а је објаснио да представници Асоцијације обилазе места по Војводини, како би увидела на којим пројектима може доћи до заједничке сарадње. Он је додао и да “осећају да Град Нови Сад даје пуну подршку раду Асоцијације”, истовремено се захваливши на пријему у Скупштини града.

Данашњем састанку присуствовао је и дикректор Конфучије Института, Огранка у Новом Саду Жао Јоухуа, који је рекао да се у пет градова у Србији организују курсеви кинеског језика.

Асоцијација кинеских привредника Војводине основана је децембра прошле године и окупља кинеске привреднике из региона Војводине. Ова Асоцијација део је Асоцијације кинеских привредника Србије.