Фестивал националних кухиња “Food planet” отворен је данас на Тргу слободе, а током наредних 30 дана посетиоци Фестивала имаће прилике да пробају 30 различитих националних кухиња. Фестивал “Food planet” отворио је председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, поручивши да је Фестивал идеална прилика да увидимо одакле потичу разни специјалитети.27-04-17-1

– У наредних 30 дана смо у прилици да без путовања се упознајемо са културама хране, односно са гастрономија разних народа и поднебље. Најприродније је да се Фестивал одржава у Новом Саду, мултиетичном граду, у којем људи уживају у гастрономским специјалитетима српске, мађарске, немачке, турске, румунске и других кухиња – поручио је Јелушић.

Вечерас, првог дана Фестивала, посетиоцима се са својим специјалитетима представила Црна Гора, а конзул Амбасаде Црне Горе Миодраг Канкараш захвалио се што “боје Црне Горе и боје пријатељства могу да се виде на Тргу слободе”.

– Велико је задовољство што је Црна Гора прва држава која се представља, као и што је у групи тридесетак земаља које ће имати прилику да представе своју гастрономску понуду – поручио је Канкараш.

Фестивал организује агенција Нинамедија и Color Press група, а председник Color Pressа, Роберт Чобан, позвао је госте Фестивала да се опусте и уживају у јелу и пићу.27-04-17-2

– Успели смо да заступимо земље са свих континената. Наш град у својим генима има шест-седам различитих кухиња и тиме се поносимо. Желимо да пошаљемо поруку да је Нови Сад отворен град – казао је Чобан.

Током отварања директорки Герентолошког центра Славици Шкрбић уручена је новчана донација, прикупљена на Фестивалу љубави и аукцији током које су продаване скулптуре.