Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, поводом обележавања 9. маја, Дана победе над фашизмом, положио је данас венце на Спомен обележје палим борцима Нaрoднooслoбoдилaчкoг рaтa 1941-1945. гoдинe, као и на споменик Новосадском партизанском одреду на Ченеју.09-05-2017-1 Полажући венце, председник новосадске Скупштине Здравко Јелушић истакао је да се данас, на Дан победе над фашизмом, “морамо сетити свих оних који су допринели томе да се заустави највеће зло у људској историји”.

– Не постоје места са више симболике од спомен обележја онима који су у борби против фашизма дали и свој живот. Данас цивилизација мора да застане, да се осврне на то шта фашизам доноси, шта такво зло доноси цивилизацији и људима уопште. Нови Сад, као град младости, као град културе, као град будућности, и овим чином данас показује да се сећа жртава, као и да нам се такво зло никада више не би поновило – подвукао је Јелушић.

Поред председника градског парламента, венце су положили представници Градског одбора Савеза удружења бораца НОР-а, делегација Организације Резервних војних старешина Града Новог Сада и Представници Војске Србије.09-05-2017-2

Председник Градског одбора СУБНОР-а Милан Вукелић поручио је да се данас обележава дан победе над највећим злом 20. века.

– Поклањамо се сенима свих погинулих, свих оних који су дали своје животе за слободу народа Србије – казао је Вукелић.

Дан победе над фашизмом обележава се 9. маја, када је 1945. године нацистичка Немачка потписала капитулацију у Другом светском рату.