Заменица председника Скупштине Града Новог Сада Бранка Бежанов, данас је у друштву члана Градског већа задуженог за образовање мр Владимира Јелића, посетила огранак Градске библиотеке у месту Будисава, у који је недавно учлањена цела тамошња основна школа.

– Сви ученици Основне школе “Иво Андрић” у Будисави – њих укупно 355, учлањени су у огранак Градске библиотеке у том месту. Ову несвакидашњу акцију покренуо је Савет Месне заједнице Будисава, који је и финансирао највећи део чланарина за децу, што је за сваку похвалу – истакла је Бранка Бежанов.

Иначе, Савет Месне заједнице Будисава је обезбедио средства за чланарине за 296-оро деце, а Градска библиотека је бесплатно учланила њих 59. У огранку библиотеке у Будисави месту се за децу организују радионице и друга слична дешавања, а за читање их мотивишу и учитељи и наставници. Покретач ове акције је председник Савета МЗ Будисава Новак Максимовић, којем се члан Градског већа задужен за образовање мр Владимир Јелић посебно захвалио.16-05-17-4

– Одушевљен сам идејом и надам се да ће и друге месне заједнице у нашем граду кренути овим путем. Драго ми је што ће деца из Будисаве за своје узоре изабрати хероје и ликове из књига, а не оне из ријалити шоу емисија. Ово је јединствена акција и мештани Будисаве на овај начин другим срединама задали су прави “домаћи задатак” – подвукао је Јелић.

Он је нагласио значај оваквих подухвата: – Права је реткост да данас видите дете које жели да чита. Деца су одушевљена, са њима се квалитетно ради и то ће им много значити у даљем интелектуалном развоју – додао је члан Градског већа задужен за образовање.16-05-17-5

Осим ђака у основној школи, бесплатну чланарину у Градској библиотеци су добили и сви предшколци у вртићу у Будисави. Циљ је да се код најмлађих развије култура читања и већ у раном узрасту усади љубав према писаној речи, која је у данашње време све више запостављена.

Догађају у Будисави присуствовао је и директор Градске библиотеке Драган Којић, који је поздравио госте и основце и похвалио ову акцију.