Дан саобраћајних активности одржан је данас у вртићу “Мрвица”, Предшколске установе “Радосно детињство”. Током одржавања акције, деца су имала прилике да се друже са саобраћајним полицајцима, представницима ватрогасне бригаде, али и да прелазе у дворишту припремљене саобраћајне полигоне.18-05-17-1

Акцији је присуствовао и председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, као представници Института за безбедност у саобраћају и Дома здравља “Нови Сад”.

– Као неко ко је дипломирани инжењер саобраћаја, сигуран сам да је ово најбоље време да припремамо учеснике у саобраћају, да припремамо будуће генерације на начин на који ми нисмо били припремани. Ако се саобраћајна култура изграђује практично од обданишта, преко школа, будите сигурни да ћемо имати нове нараштаје који су спремни да се укључе у саобраћај – поручио је председник новосадске Скупштине Здравко Јелушић.18-05-17-2

Он је додао да се правилни односи у саобраћају не уређују драконским казнама, “него едукацијом кроз све време одрастања”, те да искључиво на такав начин можемо имати учеснике који се знају понашати у саобраћају.

Директорица Предшколске установе “Радосно детињство” Мирјана Ђурђев захвалила се свима који су помогли данашњу акцију.

– Нама је, као установи, заиста битна безбедност и едукација деце. Имамо велику подршку града у организовању оваквих акција – изјавила је Ђурђев.

Један од организатора активности је и Институт за безбедност у саобраћају, а председник овог Института Славен Мановић објаснио је да се Дани саобраћајних активности традиционлано организују.18-05-17-3

– Циљ нам је да помогнемо млађима и утичемо на њих како би добили безбедне генерације учесника у саобраћају – прецизирао је Мановић.

Главни васпитач у вртићу “Мрвица” Теодора Родић подсетила је да тим вртића за организацију саобраћајних активности током читаве године ради са децом на едукацији у саобраћају, те да у тим активностима учествује више од 300 деце.

Акција је почела ревијалним делом, да би деца потом обилазила пунктове на којима су учила о саобраћају. Током акције подељене су захвалнице институцијама и установама које су подржале акцију.