Чланови Савета за особе са посебним потребама су на данашњој седници упознати са особином мултипле склерозе и како спровести унапређење положаја оболелих од ове болести.

Гост Савета је била Председница Удружење оболелих од мултипле склерозе Јужнобачког округа “МУЛТИС” Нови Сад Борка Илић, које окупља чланове оболеле од МС-а и навела разноврсне активности које спроводи Удружење: предавања, трибине, радионице, дружења, излете, рехабилитацију у бањама, обезбеђује хуманитарну помоћ за чланове као и разноврсне бенифиције попут бесплатне карте за јавни градски превоз, бесплатно паркирање, бесплатну путарину, карте за позориште, бесплатне карте за Штранд, пакете из Црвеног Крста Града Новог Сада и друго. Удружење обавља превоз својих чланова на све активности, за њихове личне потребе: до лекара на преглед, инвалидску комисију и превоз до бање у комби возилу специјално прилагођеном  за особе у колицима.

– Број оболели од ове болести у Србији је преко пет хиљада, а Удружење у Новом Саду окупља више од 230 Новосађана и преко 50 чланова из других општина те помоћ коју пружа Град Нови Сад је драгоцена – истакла је Борка Илић.

Удружење обележава све значајне датуме у току године заједно са својим члановима па ће тако Светски дан оболелих од мултипле склерозе, који се обележава последње среде у мају месецу, ове године бити у одржан Сомбору.