Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић примио је данас полазнике пројекта “Инструмент грађанског питања – твоје право да знаш” Развојног центра за младе и са њима разговарао о активностима младих у оквиру градских установа и институција.02-06-17-3

Пројекат Развојног центра за младе реализује су уз подршку Европске омладинске фондације Савета Европе, а током данашњег сусрета у Скупштини Града Новог Сада тим Омладинске престонице Европе “ОПЕНС 2019” представио је полазницима свој програм и активности.

Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић позвао је током разговора младе да се укључе и узму улогу у доношењу одлука које се њих и тичу, како би институције одговориле на потребе младих. Јелушић је истакао значај добијања титуле Омладинске престонице Европе 2019. године, истичући да млади морају бити активнији у доношењу одлука за друштво. Током састанка, полазницима пројекта Развојног центра за младе, који окупља студенте друштвено-хуманистичких наука из читаве Србије, објашњено је које су надлежности Скупштине Града Новог Сада, које се одлуке доносе у градском парламенту, као и колико млади учествују у креирању политике за младе у Новом Саду.02-06-17-4

О активностима и раду Омладинске престонице Европе 2019 полазницима пројекта говорио је координатор “ОПЕНС 2019” Вукашин Гроздановић, а током разговора приказан је и филм тима “ОПЕНС 2019”.

Пројекат “Инструмент грађанског питања – твоје право да знаш” фокусиран је на повезивање младих људи са локалним институцијама, како би се младима објаснило како државни систем на различитим нивоима функционише, а због тога да би млади постали што активнији појединци у друштву.