Састанак представника Омладинске престонице Европе “ОПЕНС 2019” и  председника Привредне коморе Војводине Бошка Вучуревића, на иницијативу председника Скупштине Града Новог Сада Здравка Јелушића, одржан је данас у Привредној комори.02-06-17-1

Састанак је одржан на предлог председника новосадске Скупштине Здравка Јелушића, са идејом да се што више привредника укључи и, уколико постоје могућности, подржи пројекат Омладинске престонице Европе, а како је председник Скупштине града објаснио “не постоји виша мисија, од мисије улагања у младе”.

– Природно место за повезивање привреде и тима “ОПЕНС 2019” је Привредна комора Војводине, која окупља привреднике. Идеја је да се у наредном периоду пружи шанса тиму Омладинске престонице Европе  да, преко Привредне коморе Војводине, дођу до привредника, а привредници и компаније, са друге стране, уоче колико је битна подршка “ОПЕНС 2019”, јер тиме подржавају будућност Новог Сада, Војводине и Србије – истакао је председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић.

Председник Привредне коморе Војводине Бошко Вучуревић објаснио је да су врата коморе отворена за многобројне видове сарадње, а да данашњи, први састанак види као упознавање и први корак у остваривању повезивања привредника и тима “ОПЕНС 2019”. Комора, како је Вучуревић прецизирао, може бити мост такве сарадње.02-06-17-2

На састанку је тим “ОПЕНС 2019”, на челу са координатором Омладинске престонице Европе Вукашином Гроздановићем, упознао председника Привредне коморе Војводине са претходним и будућим активностима и радом “ОПЕНС 2019”. Наглашено је да ће се у овој и следећој години одржати низ програма за младе, али и да ће се током 2019. године, године у којој је Нови Сад проглашен за Омладинску престоницу Европе, одржати централни вишенаменски догађаји, манифестације и садржаји, у оквиру којих ће се приказати културни, друштвени, политички и економски развој за младе.