Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић примио је данас у Свечаној сали Градске куће припаднике јубиларне 50. класе Војне академије, смер Копнене војске, који ове године обележавају 20 година од завршетка школовања. Пријему је присуствовало 50-ак припадника јубиларне класе, а највећи део њих данас су активни у Војсци Србије, Војсци Републике Српске и Војсци Црне Горе.03-06-17-1

– Треба поздравити то што ови официри негују. Оно што је свим људима који се баве било којим видом делатности јако битно, а то је да се они који су заједно едуковани, када су на заједничком задатку, не заборављају једни на друге – поручио је председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић.

Он је додао да и официри морају сами да буду поносни, “самим тим што су као 50. класа Војне академије после 20 година заједно, да размене своја искуства, своје жеље, своје планове”.

– У оваквим људима ми можемо препознати колико је војска озбиљан стуб државе и колико грађани, када имају овакве људе у војсци, могу да се осећају безбедно – поручио је председник новосадског парламента Здравко Јелушић.03-06-17-2

Припадници 50. класе Војне академије, смер Копнене војске традиционално обележавају сусрете, па је 10 година од завршетак школовања обележено у Београду, 15 година у Бања Луци, а 20 година у Новом Саду, за шта су побринули, како је речено, “класићи из Новог Сада”. Пре пријема у Градској кући, припадници 50. класе Војне академије, посетили су подземне војне галерије на Петроварадинској тврђави, а обишли су и центар Новог Сада.