Европско првенство за јуниорке у ватерполу, у категорији до 17 година, отворено је вечерас на затвореним базенима СПЦ “Војводина”. Првенство ће трајати до 27. августа, а на вечерашњој свечаности присутнима се обратио и председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, пожелевши спортске среће свим учесницама.20-08-17-1

– Велика ми је част и задовољство што могу да вас поздравим у име градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића, као и грађанки и грађана Новог Сада. За Нови Сад, као град културе и мултиетничности, ово је прилика да се још једном докаже и као град спорта, за генерације које долазе, али пре свега за ове младе девојке које су будућност ватерпола у Европи – поручио је председник новосадског парламента.

Он се захвалио и председнику Ватерполо савеза Србије Милораду Кривокапићу што је предложио да Нови Сад буде домаћин првенства.

– На нама је сада да својим навијањем и традиционалним гостопримством учинимо да се наше младе гошће осећају прелепо у нашем граду и да из њега понесу лепе успомене. Град је обезбедио бесплатан улаз свим посетиоцима и ово је прилика да навијањем за нашу репрезентацију, охрабримо наше девојке да дају свој максимум – закључио је председник Скупштине града Здравко Јелушић. 20-08-17-2

Европско првенство за јуниорке у ватерполу у категорији до 17 година организују Европска федерација водених спортова ЛЕН и Ватерполо савез Србије, а председник Савеза Милорад Кривокапић истакао је да је Граду Новом Саду и Ватерполо савезу Србије припала огромна част.

– Постижемо одличне резултате у ватерполу и верујем да ће и ово првенство допринети таквим резултатима – поручио је Кривокапић.

Представник Европске федерације водених спортова ЛЕН-а Фернандо Карпења захвалио се Новом Саду на подршци коју град пружа. Он је додао да Србија улаже напоре на промоцији женског ватерпола и да у ЛЕН-у изузетно цене те напоре. 20-08-17-3

Након свечане церемоније отварања, такмичарски део настављен је утакмицом између Србије и Чешке, а у наредних седам дана на затвореном базену Спенса такмичиће се укупно 16 репрезентација.