Председник Супштине Града Новог Сада Здравко Јелушић и амбасадор Финске Њ.Е. Перти Иконен, поводом обележавања 100 година од независности Финске, посадили су садницу на зеленој површини између Скупштине Града Новог Сада и Скупштине АП Војводине.28-09-17-4

У оквиру обележавања независности Финске, у Новом Саду је данас засађено укупно пет садница, а како је објашњено, у Србији ће, поводом прославе значајног датума за Финску, бити засађено укупно 100 садница, по пет у 20 градова.

Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић рекао је да су током данашње посете амбасадора Финске Новом Саду одржани разговори са нордијским привредницима, а да је посета била и прилика да се на симболичан начин обележи 100-годишњица независности Финске.

– Овај гест треба да подсећа Новосађане на то да су добри људи увек у добром односу, без обзира на географску удаљеност – истакао је председник новосадског парламента Здравко Јелушић.

Амбасадор Финске Њ.Е. Перти Иконен објаснио је да је поводом прославе 100 година независности ове нордијске земље, покренут пројекат “100 дрвећа”.28-09-17-5

– Финска ове године прославља 100 година независности и како би прославили тај догађај засадићемо 100 стабала широм Србије. Финска је еколошки најзеленија и најчистија земља на свету, а желимо да и Србија то постане – поручио је амбасадор Финске.

У оквиру данашње посете Новом Саду, амбасадор Финске се раније, заједно са делегацијом Нордијске пословне алијансе и 20-ак представника компанија чланица алијансе, састао са председником Скупштине Града Новог Сада Здравком Јелушићем и чланом Градског већа за привреду Милорадом Радојевићем и са њима разговарао о привредној сарадњи и привредним потеницијалима Новог Сада.