Свечани пријем студената прве године Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду одржан је данас на платоу ФТН-а. Студенте прве године, у име Новог Сада, поздравио је председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, пожелевши им успешно студирање.30-09-17-1

– И сам сам давно завршио Факултет техничких наука и уколико се неко од вас пита да ли је одабрао прави факултет, могу да вам кажем да сам апсолутно сигуран да јесте – поручио је председник новосадског парламента Здравко Јелушић.

Како је објаснио, Факултет техничких наука је превазишао националне и регионалне оквире, у шта је уграђено “пуно рада људи из науке, али и оних преглаца који су учинили да студијски програми буду све бољи и савременији”.

– Чека вас много озбиљног рада и престижна, мог слободно рећи, титула. Јер већ самим тим што ћете бити у прилици да кажете да сте завршили Факултет техничких наука, већ ћете имати титулу. На вама је да време максимално потрошите на учење, незаборављајући да су године студирања најлепше године – казао је председник Скупштине града.

Декан Факултета техничких наука проф. др Раде Дорословачки напоменуо је да су инжењери ФТН-а веома тражени, а да су примања која остварују у Србији у висини примања развијених западних земаља.30-09-17-3

– Изражавам велико задовољство што сте уписали овај престижни факултет. Факултет техничких наука је највећи у Србији и у региону. Има 1.200 запослених, 14.000 студената, а ове године смо уписали 2.400 студената, за 50-ак више него прошле године – рекао је проф. др Дорословачки, додавши да се ФТН састоји од 13 департмана, који фактички формирају десет факултета, са 28 студијских програма.

Проректор Универзитета у Новом Саду проф. др Саша Орловић истакао је да академска заједница Универзитета у Новом Саду данас броји 52.000 студената, 3.500 наставника и сарадника, 14 факултета, три научна института.30-09-17-2

– На Универзитету се реализује преко 300 студијских програма, стотине међународних и националних пројеката, а имамо више од 60 лабораторија. Имамо одличне услове за рад, а тиме ћете и ви као студенти имати изузетну прилику да напредујете, учите и да се усавршавате – прецизирао је проф. др Орловић.

Студент продекан ФТН-а Дејан Наћић честитао је студентима што су уписали “најбољи факултет како у Србији, тако и у региону”. Он је бруцошима дао и савет за успешно студирање: “редовно посећујте вежбе и предавања”.

На свечаном пријему студентима су се представиле студентске организације које делују на Факултету техничких наука, службе Факултета са којима ће студенти сарађивати у току студија, али и компаније Continental, Schneider Electric DMS NS и RT-RK.