Припреме за јубиларни, 25. Новосадски маратон, који ће се одржати у недељу, 22. октобра, почеле су данас састанком Организационог одбора Новосадског маратона. Састанак је одржан у Скупштини града и на њему су учествовали представници Новосадске полиције, Комуналне полиције, Хитне помоћи, Црвеног крста, као и градских предузећа и установа, која учествују у организацији маратона.

Председник Скупштине Града Новог Сада и председник Организационог одбора Новосадског маратона Здравко Јелушић истакао је на састанку да трка мора бити организована и реализована тако да учесници буду задовољни, али и да се што мање ремети саобраћај на траси маратонске трке.

Како је речено, с обзиром на то да се ове године одржава јубиларни, 25. по реду Новосадски маратон, очекује се велик број тркача из целог света, али и из земље. Новосадски маратон стартује 22. октобра у 10 часова са Трга слободе, а трка се затвара у 15 часова. Траса маратона иде од Трга слoбoде, Улицом Змај Јoвином, Дунавском, Кејом Жртава рације, Београдским кејом, Булеваром цара Лазара, Улицом др Симе Милoшевића, Јиричекoвом, Фрушкoгoрском, Булеваром деспoта Стефана, Балзакoвом, 1300 каплара, Улицом Иве Андрића, Булеваром Европе, Футoшком улицом, Футoшким и Нoвoсадским путем, где се прави окрет на семафора код улаза у Ветерник.

Организациони одбор такође је замолио возаче да, уколико могу, избегавају трасу стазе током одржавања трке.