На данашњој седници Комисије за обележавање празника, доделу признања и међуградску сарадњу у земљи и иностранству разматрала је иницијативу за доделу Новембарске повеље Новог Сада за 2017. годину.

Чланови Комисије су утврдили да је благовремено, а то је до 1. октобра 2017. године, пристигло осам предлога за кандидате за доделу Новембарске повеље.

Међу предложеним кандидатима су: светски и европски шампион у савате боксу и хуманиста Горан Бајшански, Основна школа “Светозар Марковић Тоза” Нови Сад, директор Фолколрног удружења “Велико коло” Ветерник Милан Веселиновић, “Каћке новине”, Дом здравља “Нови Сад”, театролог и позоришни критичар Мр Мирослав Радоњић, повереница Града Новог Сада за избегла лица Тамара Милановић и професор уметности и сликар (постхумно) Роман Ерих Петше.

Новембарска повеља  Новог Сада додељује се сваке године поводом обележавања 9. новембра 1918. године – дана када је српска војска ослободила Нови Сад и 25. Новембра 1918. године – дана када је Велика Народна Скупштина Срба, Буњеваца и других Словена Баната, Бачке  и Барање, донела Одлуку о присаједињењу Војводине Краљевини Србији.