Курс “Писање предлога закона и других прописа – Номотехника и правничко расуђивање”, који за циљ има да подржи унапређење законодавне процедуре и израду других прописа, нарочито општих правних аката, те да омогући и олакша примену нових закона, одржава се данас у Скупштини града.13-10-17-1

Учеснике курса поздравио је председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић, пожелевши им добродошлицу.

– Нови Сад је један од три града у којем ће се одржати курс номотехнике. Јако нам је битно да и наши, пре свега млади правници, али и они који имају искуства у писању закона и припремању одређених правних аката, раде то на начин како се то ради у целом свету – истакао је председник Скуштине града Здравко Јелушић.

Курс “Писање предлога закона и других прописа – Номотехника и правничко расуђивање” организује се у оквиру пројекта Програма за развој Уједињених нација (УНДП) “Јачање надзорне улоге и једнакости у раду Народне скупштине – друга фаза”, који се спроводи у сарадњи са Народном скупштином Републике Србије и уз подршку Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ).13-10-17-2

Професорка Правног факутета Универзитета у Београду и један од предавача на курсу др Радмила Васић истакла је да се на оваквим курсевима доста недоумица разјасни полазницима, без обзира што учесници не могу у потпуности да овладају знањем и вештином писања предлога закона и других општих аката.

– Кроз теме и интерактивни разговор стручних лица и полазника курса можемо да унапредимо процес писања предлога закона и других општих аката и да свако у послу којим се бави помогне држави да буде боља – прецизирала је проф. др Васић.