Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић поздравио је данас чланове Удружења војних пензионера Новог Сада, који су учествовали у раду годишње Скупштине Удружења, одржане у Дому војске Србије.20-12-17-1

Председник Скуштине града пожелео је члановима Удружења успешан рад, поручивши да ће Град Нови Сад увек бити “отворен за сарадњу, разговор и подршку”.

– Одабир вашег животног позива несумњиво говори о вама и вашем односу према отаџбини. Бити војник и служити народу вероватно је највећа одговорност коју појединац може да носи у односу на земљу коју воли и којој служи. Ваше активности и тежње пренели сте на Удружење војних пензионера Новог Сада и тиме сте се преојентисали да дате свој допринос у очувању пре свега статуса војника пензионера – поручио је председник градског парламента Здравко Јелушић, додајући да верује да тај посао није лак, али и да верује да “ће у нашем граду и нашој земљи наћи саговорнике да би се разговарало о темама које вас муче и да би сви заједно радили на томе да ваш положај буде бољи”.20-12-17-2

– То је најмање што можемо да учинимо за вас, који сте увек били ту када је требало да се ризикује и оно највредније што појединац има, а то је живот  – подвукао је председник новосадске Скупштине.

Председник Удружења пензионера Града Новог Сада Момо Чолаковић поздравио је присутне чланове и истакао захвалност градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу на подршци пензионерима. Како је Чолаковић објаснио, захваљујући градоначелнику Вучевићу и Градској управи, положај новосадски пензионера се у знатној мери поправио.

Годишњој Скупштини Удружења војних пензнионера Новог Сада присуствовао је и члан Градског већа за социјалну заштиту и друштвену бригу о породици и деци Тихомир Николић.

Годишња Скупштина Градске Организације Удружења војних пензионера Новог Сада одржана је данас у Дому војске Србије, а током седнице усвојен је извештај рада за ову годину, као и план активности Удружења за наредну годину.