Чланови Комисије за обележавање празника, доделу признања и међуградску сарадњу у земљи и иностранству утврдили су на данашњој седници листу предлога кандидата за Фебруарску награду за 2017. годину. На данашњој седници Комисије прихваћенo je осам иницијативa за високо градско признање, а међу кандидатима су уметница Љиљана Петровић, иноватор Милан Миле Плавшић, дугогодишњи председник Друштва за борбу против шећерне болести Града Новог Сада и председник Савеза Друштва Војводине за борбу против шећерне болести мр Радивој Мрачевић, управник Клинике за гинекологију и акушерство и професор Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду проф. др Тихомир Вејновић, доктор медицинских наука проф. др Радивој Тополац, сликар и графичар Петар Ћурчић, магистар књижевних наука мр Бошко Брзић и директор Пастеровог завода и професор Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду проф. др Душан Лалошевић.

Иницијатива да Фебруарску награду добије “Изворни клуб 100” није узета у разматрање, јер се по Одлуци о Фебрураској награди високо градско признање додељује грађанима, а не организацијама. На следећој седици чланови Комисије ће предложити кандидата за Фебруарску награду, а коначну реч даће одборници Скупштине Града Новог Сада.

Фебруарска награда додељује се као друштвено признање за најзначајнија дела и достигнућа грађана Новог Сада која су у духу неговања слободарске традиције Града и јединства свих његових грађана. Ово признање Скупштина града додељује грађанину за обједињене напоре који су у духу слободарских традиција Града, неговања међуљудске толеранције и јединства свих његових грађана за активности и дела која афирмишу име и традицију, славу и реноме Града Новог Сада, допринос у култури, уметности, књижевним делима, изучавању историјске грађе и научно истраживачке делатности у целини и истакнутом ангажману у хуманитарним, социјалним и здравственим областима, а поводом Дана Града – 1. фебруара, дана када је 1748. године Нови Сад проглашен слободним краљевским градом.