Председник Скупштине Града Новог Сада Здравко Јелушић примио је данас делегацију Куманова, градоначелникa Максима Димитриевског, председницу Скупштине Општине Куманова Атину Мургасанску и руководиоца Сектора и члана Већа за међународну сарадњу Горана Митевског и са њима разговарао о могућим видовима сарадње.02-02-18-1

Данашњем састанку присуствовали су и в.д. начелника Градске управе за грађевинско земљиште и инвестиције Дејан Мандић и секретар Скупштине града Марко Радин.

Током разговора истакнута је спремност обеју страна за сарадњом у областима спорта, културе, али и инфраструктурним пројектима, који би побољшали развој Новог Сада и Куманова. Такође, истакнута је спремност за размену искустава и идеја на нивоу скупштина два града.02-02-18-2

У оквиру посете, делегацији македонског града презентован је и електронски систем вођења седница Скупштине Града Новог Сада, а током боравка у Новом Саду, поводом обележавања 1. фебруара Дана града, у Градској управи за грађевинско земљиште и инвестиције представљени су главни пројекти Новог Сада.

Градоначелник Куманова Максим Димитриевски захвалио се у име делегације македонског града на гостопримству истичући да су се у Новом Саду осећали веома лепо и да су, поред тога, изнете веома садржајне идеје о заједничкој сарадњи.