Чланови Савета за особе са посебним потребама на данашњој седници разматрали су Информација о раду Удружења ратних и мирнодопских војних инвалида Новог Сада.

Удружење ратних и мирнодопских војних инвалида Новог Сада је хуманитарна, непрофитна, нестраначка, невладина организација чија је главна област деловања очување и унапређивање правне заштите и укупног друштвеног положаја војних инвалида (ратних и мирнодопских) и корисника породичне инвалиднине (по основу погинулог борца и преминулог војног инвалида) са подручја Новог Сада и броји 433 члана.

Представник овог Удружења Слободан Тркуља на данашњој седници навео је активности које спроводи ово Удружење а то су, психолошка подршка, правна помоћ и подршка, рехабилтација и бањско лечење, чување и неговање традиције као и културне активности.

Он је изнео да су реализовани пројекти подржани од Града Новог Сада и АП Војводине „Шта могу сам“ и „Заједници заједно“, издате су књиге  под називом „Правна заштита војних инвалида“ и „Хроника о Средњобанатском партизанском одреду“, а редовно, већ 20 година  излази часопис „Војни инвалид“

Удружење је члан Светске федерације ветерана и има добру сарадњу са Асоцијацијом хероја Руске Федерације.